De Orchidee

Wij zijn een B&B met 5 kamers, van oorsprong een oud hotel in het mooie dorpje Altenau. Actief, relaxen of gewoon lekker eten en drinken. De sfeer is ongedwongen en wij willen het onze gasten naar de zin maken op een manier zoals wij het zelf graag zien.

Altenau

Het sfeervolle Altenau ligt op ongeveer 500m hoogte en is met zijn 2400 inwoners een van de zeven mijnwerkersdorpen. Toen de mijnen sloten richtte het dorp zich op het toerisme. Het gehele jaar door trekt Altenau toeristen, die komen genieten van de gezonde lucht en de vele sportieve en wellness mogelijkheden.

De Harz

De Harz is het noordelijkste middengebergte van Duitsland. Groen beboste heuvels, smalle rivieren door soms scherp uitgesneden dalen, stuwmeren, dorpjes met vakwerkhuizen, kuuroorden en kloosters. Dit zijn enkele kenmerken van de Harz.

Wandelen

Het is een waar paradijs voor wandelaars en mountainbikers in de zomer en voor langlaufers en winterwandelaars in de winter. In het Nationale Park kunt je het 8 kilometer lange Goethepad volgen naar de top van de hoogste berg in de Harz, de Brocken.

Wellness

De Harz is altijd een van de belangrijkste kuuroorden geweest van Duitsland. De regio heeft vele “Bad” steden waar het natuurlijke mineraalwater van de bergen wordt gebruikt voor de zwembaden en kuuroorden. Zo ook in Altenau, waar enkele jaren geleden het kristal- en saunabad  “Heisser Brocken” is geopend.

Wintersport

Als de eerste sneeuw valt, wordt het landschap omgetoverd in winters tafereel met wintersportmogelijkheden zijn voor kinderen, langlaufers en beginnende skiërs.

Het is geen Alpengebied, maar juist het kleinschalige geeft dit wintersportgebied een extra cachet. De Harz biedt waar voor zijn geld.

de orchidee

Een gezellige & comfortabele B&B van alle gemakken voorzien. In het huis zijn totaal zes kamer verdeeld over 2 etages. De kamers op de eerste etage beschikken over een balkon. Alle kamers beschikken over een eigen wc en douche, zithoekje en natuurlijk wifi. Er is een grote ontspannings-, eetruimte.

In de zomer kun je heerlijk zwemmen in het zwembad. In de winter lekker warm bij de houtkachel nagenieten na een dagje langlaufen, skiën of sneeuwwandelen.

ontbijt
Dagelijks serveren wij ontbijt tussen 8:00 en 10:00 uur

Er is een eventuele mogelijkheid tot avondeten.

inchecken
Inchecken kan tussen 16:00 en 22:00 uur. Kom je later, laat het ons weten.

over ons

Al jaren heb ik de droom gehad om een B&B te beginnen en in 2022 kwam deze mooie mogelijkheid op mijn pad en heb ik de B&B Orchidee overgenomen.

Mijn moeder vond het zo’n goed idee dat ze direct mee wilde en samen zijn we gaan rondsnuffelen in Duitsland en in de Harz. Wat we zagen en ondervonden beviel ons meer en meer en daardoor hebben wij besloten om dit avontuur aan te gaan.

Richard en Wil.

fotoalbum

Een bijzondere plek met twee gezichten: de zomer en de winter.
Hier een kleine indruk van de omgeving en het huis.